Mark & Tjark op vrijwilligersfeest

Onlangs traden Mark & Tjark op met hun jaren 70 programma Zingen bij de Afwas in Deventer tijdens een bedank-dag voor vrijwilligers. De organisatie van het feest had besloten om het feest geheel in het teken van de jaren 70 te plaatsen. Het werd een heel bijzondere dag.

Zingen bij de Afwas als thema

“Gek op thema’s!” verklaarde de vrijwilligerscoördinator. “En met Zingen bij de Afwas kon ik me helemaal uitleven”. Ze had niks teveel gezegd. Al bij binnenkomst wisten we dat het goed zat. Alles in de stijl van de jaren 70. Goeie kleuren, goeie hapjes, mooi ingericht en het personeel helemaal gekleed in jaren 70 kleding.

Met een gerust hart bouwden we het decor, testten het geluid en hoorden we de eerste gasten binnenkomen. Er werd eerst gegeten in een andere zaal. Een buffet. Jaren 70. Zelfs over de kleur van het servies was nagedacht.

Bij binnenkomst in de feestzaal vergaapte het publiek zich aan ons Bruynzeel keukenblokje en alle andere herkenbare attributen die we op het decor hadden gezet. Mensen wilden ermee op de foto. Er werden herinneringen opgehaald, gelachen en gepraat. De stemming zat er meteen goed in. En dan te bedenken dat het optreden nog moest beginnen.

“Het was een geweldig optreden”, fluisterde een vrijwilliger ons toe tijdens het verlaten van de zaal. “Prachtig”, zei een ander terwijl ze ons de hand schudde.  De complimenten logen er niet m. “Ga zo door”, lachte de laatste persoon die de zaal verliet. “Graag!” riepen we allebei in koor.

Na afloop van het optreden konden de gasten nog een presentje halen: een afwasborstel met een bedank-kaartje eraan.

Gek op thema’s, zogezegd.