Zingen bij de Afwas in Schettens

Dorpsfeest in jaren 70/80 thema

Dorpsfeesten zijn vaak feesten waar een dorp een half jaar naar uitziet en het andere halve  jaar over napraat. Sommige dorpen vieren hun dorpsfeest één keer per twee jaar. Dit geldt ook voor het Friese dorpje Schettens. Zij viert haar dorpsfeest samen met buurdorp Longerhouw. En dan om beurten in Schettens en Longerhouw.

Een aantal jaren geleden mocht Vrolijk Entertainment het entertainment al eens verzorgen in Longerhouw. Wegens succes mochten we dit jaar naar Schettens. Op de donderdagavond – familieavond – stond Zingen bij de Afwas op het programma. Het paste prima in het thema dit jaar: Jaren 70 / 80. Het thema was ook doorgevoerd in de feesttent, met elpees en andere rekwisieten waaronder een echte motorkap van een oude VW bus.

Daar paste ons Bruynzeel keukenblokje en de rest van het decor prima tussen.

cabaret dorpsfeest

cabaret jaren 70

Verrassende Selfie

Normaal gesproken betekent een ontvangst op de rode loper een chique onthaal.

Vrolijk Entertainment pakt dit anders aan. De rode loper ligt er wel degelijk maar er moet ook iets te lachen zijn.

De dorpsgenoten – jong en oud – stroomden naar de feesttent en werden bij binnenkomst opgewacht door Marc Vrolijk die – om alvast in de stemming te komen – een ouderwetse selfie te maken. Net als vroeger. Iedereen ging lachend op de foto alhoewel sommige mensen twijfelden of er wel echt een foto werd gemaakt. Daar kwamen ze later nog wel achter.

 

entree act cabaret sdorpsfeest jeugd

entree act cabaret sdorpsfeest

Zingen bij de Afwas – voor jong en oud

Nadat iedereen had plaatsgenomen begon Marc aan het programma. Meteen vanaf het begin zat de stemming er al goed in. Onder luid geklap maakte Marc zijn entree op het podium en met liedjes en conferences werd het publiek meegenomen naar de jaren 70. Ook de jeugd werd actief betrokken bij het programma zodat iedereen een geweldige avond beleefde.

Biertje

Na afloop dan ook niets dan complimenten, schouderklopjes én biertjes van het publiek. Want “jij hebt wel een biertje verdiend!”

De mensen uit Schettens en Longerhouw ook; ze waren geweldig.