raarmaarwaarlogo

Act op maat

Ter gelegenheid van de kinderboekenweek werd er een groots kinderboekenfeest gevierd in het Groninger Forum in de binnenstad van Groningen. Het thema van de kinderboekenweek was Raar maar waar en er werden dan ook vele proefjes en andere bijzondere dingen aan de kinderen voorgeschoteld.

IMG_4153

Speciaal voor de gelegenheid bedacht Marc Vrolijk in opdracht van het Groninger Forum het typetje Professor A. Buis. A. Buis  was de hele dag in het Groninger Forum aanwezig om zijn grote uitvinding wereldkundig te maken.

De kinderen kregen de primeur en pas een dag later zou het in alle kranten komen te staan. In zijn laboratorium liet hij zien dat je met citroenen een lampje kon laten branden. Hij legde uit dat dit “gele stroom” wordt genoemd. Hij vertelde vervolgens dat deze wetenschap hem op het idee van groene stroom had gebracht: middels twee stronken broccoli en een kabel van kinderen i.p.v. een snoertje werd stroom opgewekt waarmee  een radio kon spelen die vervolgens het themalied Raar maar Waar speelde.

IMG_4073